Google-self

 

Tak, doba kterou jsem si přál nastala! Google se stal skoro úplně dostačujícím pro veškeré online práce.

Dalo by se říct, že nic jiného než google už brzy nebude potřeba. A já jako člověk který má rád všechny věci pohromadě si toho velice cením!

 

Já jako člověk (v některých ohledech) velice praktický mám rád když mám všechno po ruce. Nejlépe v dosahu jednoho až dvou kliků myškou. Díky googlu si to tak můžu i zařídit.

Kombinace prohlížeče google chrome a pár pluginů dokáže opravdu divy. Jedním klikem zjistím co je na facebooku, twitru, mailu nebo nově na google plusu. Jedním klikem nahraju obrázek do online galerie, jedním klikem ho zobrazím na síti. A díky pluginu pro windows live writer, jedním klikem i publikuju do článku na blog. Proto ty zcestné obrázky :D Jen je testuju ten plugin tak si jich nevšímejte.

A tohle je ukázka obrazovky co se objeví po startu prohlížeče. Kliknutím se dostanu hned na moje nejoblíbenější stránky. Nahoře u ikonek hned vidím co se kde děje. Kdo mi jak twítnul nebo jestli nepřišel mejl. To všechno zvládám jen pomocí několika kliků.

Stejně tak dokumenty. Píšu většinou offline ale kopii si vždycky nahraju do google docs kde jí případně dál upravuju.

S obrázkama je to stejný, díky picasse mám při otevření každýho obrázku kliknout na tlačítko nahrát a po pár vteřinách mám obrázek na síti (navíc, picasa teď podporuje i videa). To co googlu scházelo je teď konečně tady. Ano, mluvím o google+ kvalitně vypadající náhrada za facebook. Líp to vypadá, má to lepší možnosti a jedinou chybu časem spraví čas (nedostatek uživatelů). Doufám že se to brzy rozjede a všichni se přesunou na Google :D

1 komentář u „Google-self“

  1. A nechceš trochu víc naznačit co ten Google+ nabízí oproti facebooku? :D
    Dobrej článek s aspoň malou zmínkou o Google+.

    btw: Pluginy do Chrome si můžeš vytvořit taky protože je to jenom HTML,JS,CSS a ještě nějaký funkce který do toho sou zařazený.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>